In juni gaan we ieder jaar met vrienden een week op fietsvakantie. Dit jaar strijken we neer in het Zuiden van Zwitserland en slaan we ons kamp op in het bergdorpje Mase, vlakbij de stad Sion. Op weg naar Zwitserland pakken we de Trois Ballons Cyclosportieve mee. In Zwitserland slapen we op 1550m hoogte en elke rit die vanuit het huisje vertrekt eindigt met een klim van 13km tegen 8% (1050 hoogtemeters). Een pittig slot dus. Vanuit het Rhônedal vertrekken diverse beklimmingen naar een doodlopend punt. Over het algemeen langere beklimmingen dan dat je in bijv. Frankrijk en Italië krijgt voorgeschoteld. Zwitserland kenmerkt zich wat dat betreft wel met lange pittige beklimmingen die doodlopen. Toch is er ook wel wat korter klimwerk aanwezig, waardoor je kunt afwisselen. Het is in ieder geval een prachtig fietsgebied met uitdagende beklimmingen en zeker aan te raden. Het is weer eens wat anders dan de standaard fietsoorden.

Overzicht van de week
Frankrijk
Dag 1: Les Trois Ballons Mediofondo – Frankrijk (117km – 1992hm)

Zwitserland
Dag 2: Barrage de Grande-Dixence & Col de Mase (105,2km – 3600hm)
Dag 3: Sanetsch & Col de Mase (105,2km – 3204hm)
Dag 4: Col du Saint Grand Bernard 1,5x (117,9km – 3080hm)
Dag 5: Crans Montana, Col de Mase & Arolla (130,9km – 3647hm)
Dag 6: Lac de Moiry, Chandolin, Mont Noble & Col de Mase (144km – 3853hm)

Totaal: 720km & 21.175hm, wat er op de kaart als volgt uitziet (Exclusief Trois Ballon):

Dag 1: Les Trois Ballons Mediofondo – Frankrijk (117km – 1992hm)

Ritinfo

Link naar Strava activiteit.

Naam beklimmingLengteGem %Aantal
hm
Hoogte top
Col des Chevrères9,5km5,4%538916m
Ballon de Servance7km8%5601246m

Verslag rit
Het leek ons leuk om Trois Ballons een keer te rijden en omdat het enigszins op de route ligt richting Zwitserland (en het knipt de reis op), besluiten we te starten in de Vogezen. We hebben hier een huisje geboekt voor een nacht. Bij aankomst trappen we de benen los in een klein rondje om vervolgens op tijd te gaan slapen. De volgende ochtend gaat de wekker vroeg, aangezien de start om klokslag 7u is. Het plan was eigenlijk om de Grandfondo te rijden, maar aangezien ik de afgelopen weken wat last had van mijn knie besluit ik voor de middenafstand van 116km te gaan (ook met het oog op een nog volle week in het zadel).

De “wedstrijd” was de eerste waarbij ik tegen de klok reed en mijn ambitie was om goud te halen. Het had wel iets om eens in de menigte te starten en in een peloton te rijden. De eerste 28km gingen redelijk makkelijk tot de eerste korte klim begon. Hier vond er een eerste schifting plaats en werden groepjes gevormd. Helaas was het begonnen te regenen, waardoor de smalle en kronkelige afdalingen er glad bij lagen. Erg voorzichtig afdalen dus. Niet bij iedereen gaat dit goed, maar bij mij gelukkig wel. Even later gaat het wegdek weer omhoog en start ik met de Col des Chevrères die na een afdaling wordt gevolgd door de Ballon de Servance. Beiden typische bosrijke Vogezenklimmen met prima asfalt, maar wel smal en kronkelig.

Profiel Cols des Chevrères.
Profiel Ballon de Servance.

De beklimmingen gaan me prima af en ik rijd lekker op mijn eigen tempo omhoog. In de afdalingen doe ik rustig aan en voor ik het weet is het nog maar 25km naar de finish. 15 hiervan glooien en de laatste 10km zijn praktisch vlak. Hier staat de wind alleen wel op kop en ik heb last van een wieltjeszuiger die niet over wil nemen omdat hij aangeeft kramp te hebben. Wel kan hij volgen als ik probeer weg te rijden. Gelukkig win ik het eindsprintje nog wel :). Ik finish in 4:09:51u met goud als resultaat. Precies op de 100e plaats gefinisht, dus ik ben tevreden!

Uitslag (blijkbaar kom ik uit Oostenrijk).
Photo
Goud!

Dag 2: Barrage de la Grande-Dixence & Col de Mase (105,2km – 3600hm)

Ritinfo

Link naar Strava activiteit.

Naam beklimmingLengteGem %Aantal
hm
Hoogte top
Barrage de la Grande-Dixence24,8km6,6%16402140m
Col de Mase13,2km8%10401543m

Verslag rit
Na de Trois Ballons tocht zijn we direct doorgereden naar Zwitserland en in het vroeg van de avond kwamen we hier aan. Het was toch wel even slikken toen we met de auto vanuit het dal maar omhoog bleven rijden en we klokten uiteindelijk 13 kilometer en ruim 1000 meter stijging. Het chalet had een prachtig uitzicht over het dal met Sion in de verte. De ochtend erna vertrokken we na een stapel pannenkoeken om vanuit Sion naar de stuwdam Grande Dixence te fietsen.

Profiel Barrage de Grande-Dixence.

Het voordeel van hoog slapen is dat je niet meteen begint met klimmen. In plaats daarvan starten we met een afdaling over heerlijk asfalt. Beneden aangekomen rijden we aan de andere kant van het zijdal waarin we slapen (Val d’Hérémence) weer terug en loopt het wegdek meteen aardig omhoog. De weg naar de top is lang vanuit hier, maar de eerste 10 kilometer lopen lekker gelijkmatig omhoog. Daarna vlakt de klim wat af en sluit af met 4km tegen 10% slingerend tussen de bomen. Eenmaal boven gekomen fiets je letterlijk tegen een enorme muur op en heb je de stuwdam bereikt.

De afdaling loopt over dezelfde weg naar beneden. Na 10km kun je afslaan en binnendoor terug naar Mase. Wij besluiten echter tot beneden af te dalen en vanuit Sion naar het huisje te beklimmen en dus ook de Col de Mase mee te pakken. Dit is een mooie maar pittige klim met een prachtig uitzicht over het dal. Een leuk toetje dus op een mooie dag fietsen!

Mooi uitzicht over de klim van de Barrage de la Grande-Dixence.
Het einde van de klim stopt aan de voet van de enorme stuwdam.
Vanuit Mase heb je een prachtig uitzicht over het dal waarin Sion ligt en waar je vandaan komt.

Dag 3: Sanetsch & Col de Mase (105,2km – 3204hm)

Ritinfo

Link naar Strava activiteit.

Naam beklimmingLengteGem %Aantal
hm
Hoogte top
Sanetsch29,6km5,9%18702252m
Col de Mase13,2km8%10401543m

Verslag rit
Vandaag start de dag wederom met een afdaling naar Sion. Vanuit hier starten we aan de Sanetsch die doodlopend is. Deze is op twee manieren op te fietsen, maar de laatste 16km zijn altijd hetzelfde. Een andere optie is om iets meer naar het westen te beginnen vanuit Pont de la Morge. De klim is dan 3km korter en doordat een kleine afdaling ontbreekt overbrug je minder hoogtemeters. De klim is erg afwisselend. Onderin fiets je tussen de wijnvelden door omhoog en al snel krijg je een prachtig uitzicht op het dal. Vervolgens fiets je over een rustige weg tussen de ruige bergwanden met zo nu en dan een tunnel. Je merkt dat je hier echt het zijdal in fietst en de hoogte in gaat. Als de weg samenkomt met die vanuit Pont de la Morge fiets je even later het bos in en rijdt je tussen de bomen. Wat hoger aangekomen staan er best wel wat chalets en zelfs een restaurantje. Het is ondertussen keihard gaan regenen en we fietsen stug door. Vastberaden om de top te bereiken.

We fietsen boven de boomgrens en het uitzicht reikt weer wat verder. Helaas door het mindere weer niet heel ver. Bij goed weer zou je de Mont Blanc kunnen zien, maar dat zit er vandaag helaas niet in. We rijden het ruige landschap in en zien in de verte een gletscher. Het wordt frisser en we zijn nat, maar gelukkig stopt het met regenen en bereiken we droog de top. Vanuit de top fietsen we nog een stuk door en daalt de weg een klein beetje af. Deze weg loopt af richting het Sanetsch meer en we besluiten daar een kijkje te gaan nemen. Aan het einde van de weg staat een auberge. Een vriendelijke meneer geeft aan dat het mogelijk is om met de kabelbaan naar beneden te gaan aan de andere kant van de berg. We kijken op Google Maps en zien dat het 100km fietsen is vanuit daar. Net iets teveel voor vandaag, dus we besluiten om te draaien en over het natte wegdek af te dalen. Op weg naar Sion pakken we de andere kant naar beneden via de wijngaarden. Vanuit Sion fietsen we over de Col de Mase weer naar huis.

Profiel Sanetsch.
Het eerste deel van de Sanetsch gaat door een ruig dal met tunnels.
Richting de top zit er een wat langere tunnel.
Aangekomen bij het meer op de top gaat de weg weer iets naar beneden en kun je doorfietsen tot aan de Auberge.
Tussen de wijngaarden dalen we af naar het dal waar het gelukkig weer goed weer is.
Aangekomen bij het huisje strekken we de beentjes en genieten van het prachtige uitzicht!

Dag 4: Col du Saint Grand Bernard 1,5x (117,9km – 3080hm)

Ritinfo

Link naar Strava activiteit.

Naam beklimmingLengteGem %Aantal
hm
Hoogte top
Col du Grand Saint Bernard (Vanuit Martigny)41,5km4,8%19812469m
Col du Grand Saint Bernard (Vanuit Aosta) 33,1km5,7%1874 2469m

Verslag rit
Vandaag vertrekken we met de auto naar Martigny om vanuit daar de Grand Saint Bernard op te fietsen. Deze klim is maar liefst 41,5km lang en dat is toch wel bijzonder om eens te doen. Deze klim is qua lengte nr. 11 van Zwitserland, dus er zijn er nog 10 (!) die nog langer zijn. In tegenstelling tot de voorgaande dagen is deze beklimming wel echt een col en over de top fiets je Italië in. Het plan is om daar af te dalen en ook de Italiaanse kant mee te pakken.

Kort samengevat is het niet de leukste klim om te doen. Veel verkeer en redelijk saai rechtdoor met af en toe een serie haarspeldbochten. Hij loopt wel lekker qua stijgingspercentage en is daardoor goed te doen. De laatste 6km zijn de mooiste (prachtig berglandschap), steilste (9% gemiddeld) en rustigste (autoverkeer gaat via een tunnel door de berg) en voelt als een beloning voor de vele kilometers ervoor. Bovenop de top aangekomen staat een klooster waar in het verleden Augustijner monniken verdwaalde reizigers verzorgden die door Sint-Bernardshonden werden opgespoord. Met 2469m ligt de top overigens ook behoorlijk hoog.

Eenmaal boven doen we ons windjack aan en rijden we Italië in op weg naar Aosta. De afdaling ligt er goed bij, maar al snel begint het hard te regenen en zijn we doorweekt. Op de top was het 4 graden, dus het is geen pretje om nat af te dalen. Onze lichamen koelen snel af door de combinatie van nat en kou en klappertandend en trillend dalen we af. Dalen is dit keer zeker geen beloning. Na 17km afdalen besluiten we dat het genoeg is geweest en vluchten we een verlaten restaurantje in. We trekken onze natte kleding grotendeels uit en hangen die over de verwarming. De eigenaar schotelt ons thee en stokbrood met anti pasti voor. Drie kwartier warmen we op en tanken we bij om vervolgens onze natte spullen weer aan te trekken. We dalen niet verder af en starten direct met klimmen. Hierdoor krijgen we het gelukkig snel warm! We kijken erg op tegen de ruim 40km lange afdaling aan de andere kant. Onze kleding is nog steeds nat, maar gelukkig is het wel droog. Na 17km klimmen komen we boven, gaat het regenjack aan en beginnen we aan de afdaling. Helaas begint het aan de andere kant te regenen. We moeten er toch echt doorheen om bij de auto te komen. De eerste 6km koelen we snel weer af en gaan we trillend van de kou van bocht naar bocht. Na het steile stuk komen de wegen die wat meer rechtdoor gaan en kunnen we nog een beetje meetrappen om het warm te krijgen. Hier komt helaas ook het autoverkeer er weer bij. Het zicht is slecht en er volgt een lange tunnel. Gelukkig zit hier een bus achter ons ‘vast’ en houdt die het andere verkeer achter ons zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Uiteindelijk redden we het tot beneden en gaan we kapot van de kou. Snel de fietsen op het dak, de auto in en de kachel zo hoog als het maar kan.

Profiel Col du Grand Saint Bernard (Vanuit Martigny).
Profiel Col du Grand Saint Bernard (Vanuit Aosta).
De Grand Saint Bernard gaat niet over de mooiste wegen..
De Italiaanse kant van de klim heeft wat weg van de Stelvio.
Bovenop is het nat en koud en begint de helse afdaling naar de auto,

Dag 5: Crans Montana, Col de Mase & Arolla (130,9km – 3647hm)

Ritinfo

Link naar Strava activiteit.

Naam beklimmingLengteGem %Aantal
hm
Hoogte top
Crans Montana14,6km6,8%9951495m
Col de Mase 13,2km8%10401543m
Arolla37,44,0%15922006m

Verslag rit
Vandaag starten we weer vanuit het huisje met een afdaling richting Sion. We zijn weer warm en het weer is goed vandaag. Na 7km afdalen heb ik een lekke band. Wat blijkt, in de helse rit van gisteren is mijn remblok verschoven en bleek ik te remmen op mijn buitenband in plaats van mijn velgrand. Een geluk bij een ongeluk dat het gisteren niet is gebeurd, want dat was echt een ramp geweest. Vanuit het huisje arriveren al snel hulptroepen die me met de auto naar een fietsenmaker in Sion brengen. Hier wordt er een nieuwe buitenband opgelegd en we kunnen weer verder. Zwitserse fietsenmakers zijn overigens niet goedkoop, want voor een nieuwe buitenband inclusief montage ben ik 90€ kwijt. Maargoed, blij dat ik geholpen ben. We fietsen vanuit Sion naar het noorden en kronkelen heerlijk tussen de wijnvelden. De eerste top van de dag ligt in het skidorp Crans Montana. Deze klim is ook bekend uit de Ronde van Zwitserland. Er zijn overigens meerder opties vanuit het dal om in het skidorp te komen, maar wij pakken de weg via Lens. Het is een lekker lopende klim met mooie uitzichten en bovenop eten we een taartje.

We dalen via de andere kant af, steken het dal over en fietsen de Col de Mase op. Dit keer niet naar ons huisje, maar we rijden door naar Saint Martin. Vanuit hier gaat de weg een paar km naar beneden. Vervolgens stijgt de weg weer en klimmen we naar het plaatsje Evolène. Na deze eerste trap volgen er nog 2 op deze prachtige klim. De klimt loopt vrij recht door een prachtig dal naar het skiplaatsje Arolla. Het uitzicht wordt steeds mooier! Een maal bovengekomen draaien we om en dalen we heerlijk af naar het huisje.

Profiel Crans Montana.
Profiel Arolla.
Profiel Mont Noble.

Dag 6: Lac de Morie, Chandolin, Mont Noble & Col de Mase (144km – 3853hm)

Ritinfo

Link naar Strava activiteit.

Naam beklimmingLengteGem %Aantal
hm
Hoogte top
Lac de Moiry32,2km5,3%20452249m
Chandolin23km6,2%14281979m
Mont Noble10,5km7,6%7981297m

Verslag rit
Het is de laatste dag en de benen voelen relatief fris. Vandaag staat Lac de Moiry op het programma en voor de rest kijken we hoe het gaat. We dalen af naar Sion en fietsen door het dal richting Sierre. We rijden een stukje verkeerd en beseffen ons dat we toch bij Chalais aan de klim moesten beginnen, waar we net langs zijn gekomen. Vanuit hier start de 32km lange klim. De klim is echt prachtig en gaat door een mooi wisselend landschap. Eigenlijk is de klim op te delen in 2 delen, namelijk de eerste 14km en de laatste 13km. Daartussen gaan 5km in dalende lijn. Het gemiddelde percentage is hierdoor ook wat misleidend. De laatste 8km voeren richting de stuwdam van het bergmeer en gaan met 9% gemiddeld. De klim eindigt met een steile tunnel waarna je bij de voet van het stuwmeer uitkomt. Hier ben je eigenlijk boven, maar je kunt nog verder langs het meer fietsen tot het einde waar je ook zicht hebt op de gletsjer en omliggende bergtoppen. Het wegdek is hier OK, maar niet super. Gelukkig gaat het maar licht omhoog. Eenmaal aangekomen op het einde van de weg dalen we af. Tot aan Grimenac volgen we dezelfde weg, maar hier pakken we de afdaling verder in de richting van Sierre (die loopt aan de andere kant van het zijdal waar we omhoog zijn gegaan).

Vanuit het dorpje Vissoie zien we de Chandolin aangeduid en besluiten hier omhoog te rijden. Officieel start deze klim vanuit het dal bij Sierre, maar wij pikken dus halverwege in. We rijden tot het dorpje Saint-Luc en besluiten hier om te draaien omdat het nog een aardig stuk terug is. We dalen af richting Sierre en hier waan je je opeens in een andere wereld. Tussen de ruige bergwanden hebben we een mooi uitzicht op het dal en dalen we lekker af.

Door het dal rijden we terug richting Sion. Dit keer pakken we niet de Col de Mase naar het huisje, maar pakken we de klim vanuit Grône (één dorpje naar het oosten). Vanuit hier fiets je naar het dorpje Nax, waarna een afdaling van 2km volgt en we halverwege Col de Mase uitkomen. De klim naar Nax is een leuke variatie op de Col de Mase en kent wat meer afwisseling (en schaduw). Vanaf hier is het nog een kilometer of 6 klimmen naar ons huisje en zit een week fietsen in Zwitserland erop. Samengevat veel prachtige, lange en doodlopende beklimmingen. Een bevestiging dat er veel meer is dan de bekende beklimmingen uit de grote wielerrondes.

Profiel Lac de Moiry.
Profiel Chandolin.

Profiel Mont Noble.
In de verte zie je de gletsjer waar je naartoe fietst.
Bovenop fiets je nog een paar kilometer langs het stuwmeer die het smeltwater van de gletsjer opvangt.
Afdaling naar Sierre.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s