Niets is zo mooi als het rijden over kasseien. Helaas zijn er gedurende de afgelopen decennia veel stroken verdwenen en is het zoeken naar de laatste kasseien. Toch zijn er in Nederland nog tientallen stroken te vinden, alleen moet je even weten waar je moet zijn. Met name in Noord-Brabant, Zeeuws-Vlaanderen en Drenthe zit je nog goed. In onderstaande kaart heb ik alle kasseistroken in Nederland en België verzameld (en soms daarbuiten), zodat je je eigen Parijs-Roubaix samen kunt stellen. Geen zin om een eigen route in elkaar te klikken, dan is één van de drie routes (variërend in lengte) van de Brabantse kasseientocht wellicht iets voor jou.

Mis je een strook, laat het dan vooral even weten in de comments en ik voeg deze toe!

Bij de selectie ga ik uit van wegen met échte keien en kasseien; slecht liggende klinkerwegen en siersteentjes blijven buiten beschouwing. Het streven is om een compleet mogelijk overzicht te geven, met wegen en weggetjes binnen- en buiten de bebouwde kom. Wegen over privéterreinen zijn niet opgenomen. We raden sportieve fietsers aan om vooral de rustige wegen buiten de kernen te gaan ontdekken en willen met dit overzicht vooral niet oproepen om met grote snelheid door de stads- en dorpskernen te jakkeren.

204 reacties

 1. En op Google Maps kwam ik tegen: de Kalmthoutse Baan, vanaf de T-splitsing met de Ruige Heide tot de marker Bos van Tom. Daarna wordt het weer asfalt en wordt het een fietspad dat aansluit op het (geasfalteerde) fietspad dat zo’n beetje over de grens loopt (de Scheidreef).

  Like

 2. Bedankt voor deze website 🙂
  Nog wat extra’s zijn de Oelegembaan vanuit Zandhoven naar de E34. bijna 2kilometer aan kasseien + Zegersdreef in Brasschaat + Frilinglei in Brasschaat

  Like

 3. Hallo Joost,

  Ter completering:

  Zelf recent nog gereden.

  Dalemstraat en Molenweg in Holsbeek (B)
  Verhaeghenstraat in Holsbeek deel nabij de Kortrijksebaan
  Meesberg in Holsbeek tussen huisnummer 17 en 38
  Oostelijke deel Zavelstraat en westelijk deel Steenrotsstraat in Lubbeek (tussen Leuven en Lubbeek)
  Puttestraat in Tielt-Winge (B) (westelijke deel)
  Heuvelstraat in Bekkevoort (B) (noordelijke deel)

  MVG, Roland Versteegden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s